2007. június 27., szerda

Elhagytam a varost!

Tobbe-kevesbe.

Harom hete vagyok itt, de meg nem mozdultam ki Chennaibol. Valojaban csak tegnap dobbentem ra, mennyire jo is kimozdulni innen.

Nemi tanakodas utan azt eszeltuk ki, hogy elhuzunk (Dinesh motorjan) kicsit delebbre, megnezunk egy-ket erdekesseget a varoson kivul.
A varosbol ket ut vezet ki delre, az egyik az East Coast Road, ami szinte a parton fut vegig, a masik vele parhuzamosan nem messze az Old Mahabalipuram Road. Mindket ut (de inkabb az elobbi) menten mindenfele erdekessegek, resortok, bevasarlo es szorakoztato kozpontok, artist village-ek, jo nagy vidamparkok, stb. talalhatok.

Mahabalipuram, vagy Mamallapuram (ezt is atneveztek valamiert) egyebkent egy Chennaitol 50 km-re fekvo kis telepules es egyreszt hires az osi parti templomairol (shore temples), masreszt igen kedvelt pihenohely mind a helyiek, mind az utazok koreben. Utobbiak kozul a legtobben 1-2 nap Chennai utan ide menekulnek, mert tiszta, rendezett, szep, furdesre alkalmas bicseket talalnak, es nyugalmas, kellemes szallashelyeket. Nagyon sok az igenyes udulotelep itt, ez a hely Tamil Nadu egyik turistaparadicsoma.
Tervezem meglatogatni, ha mar nagyon besokalltam itt a varosban. Azt hiszem ide fogok bekoltozni par napra. Kell egy kis kikapcs :)

www.idealresort.com

Node: a tegnapi celunk Muttukadu volt, ez ugy 35 km-re fekszik Chennai belvarosatol (ha letezik egyaltalan ilyen fogalom), itt talalhato valamifele backwater (holtag? belviz?), ami mellett kialakitottak egy csonakhazat.
Nem nagy szam, de lehet berelni motorcsonakot (persze nem te vezetsz), vizibiciklit (szep hattyuval az elejen) es sima evezos csonakot.
Bereltunk egy vizibicajt, mondvan, jo lesz ledolgozni az ebedet es mentunk egy kort a vizen. Felora 80 rupiaert nem is draga es pont eleg volt a tekeresbol ennyi.



Egeszen mas volt itt minden, a levego tisztabb, a videk nyugodtabb... bar ahogy mentunk kifele a varosbol, nem nagyon volt olyan erzesem az elso 25 kilometeren, hogy elhagytuk Chennai-t, mert vegig lakoovezetek, boltok voltak az ut menten, mintha soha nem akarna vegeterni a telepules.

A testmozgas utan tovabb haladtunk delnek, a csonakhaztol 7 kilometerre talalhato az un. Crocodile Bank. No nem krokodilokat lehetett it letetbe helyezni vagy bevaltani masra - ez egy jopofan kialakitott allatkert, amiben nagyreszt krokodilok laktak, a vilag minden tajarol osszeszedett fajok, kicsik, nagyok, edesviziek, sos vizben elok. Ezen kivul teknosok es egy kulon szekcioban mindenfele kigyok. Sot, meg lehet nezni a merges kigyok mereg lefejteset is, bar ez a szolgaltatas pont tegnap szunetelt. Kar erte.
Kifejezetten erdekes hely a hullok (vagy altalaban a zoologia) irant erdeklodoknek. Es meglepo, hogy a legtobb "medencenel" nincs racs vagy korlat, csak egy meteres kofal. Inkabb kiirjak, hogy lehetoleg ne ulj fel a falra es ne dugd be a kezed. Volt egy olyan erzesem, hogy a kerites megsporolasaval az etetesi koltsegeket probaltak csokkenteni :)
A hullokon kivul elt a park teruleten ugy 50 madarfaj is, a legviccesebb valami vizimadar-fele, ami olyan elkepeszo idiota hangot adott ki, hogy muszaj voltam rola felvetelt kesziteni. A hatterben ugyan hallatszik nemi human beszelgetes, de azert lehet hallani. Nagyon beteg, ahogy egymassal dumalnak.



El is ert minket a zarora, hatkor hagytuk el a park teruletet, es sikerult masfel ora alatt hazaerni. Ebbol 20 perc Chennai hatara, tobb, mint egy ora a delutani/esti forgalomban az irodaig. Motorral!

Ja, tegnapelott este voltam moziban. Talatam egy uj, nagyon igenyes bevasarlokozpontot, annak a felso szintjen lakott egy nagyon kultur muliplex. Inox movies. Azt kell mondjam, jobb, mint a hazaiak. Lazan elhelyezett, kenyelmes szeksorok, hatrahajthato ulesek... kivalo. A Fantasztikus negyes es az ezust utazo c. eposzt neztem meg. (Nem rohog, abbol fozunk, amink van. Errefele nem tobzodnak az angol nyelvu filmek. Pentektol megy a dajhardnegy, akkor az lesz a progam :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

mehehe, az gecijó film lehetett

Road Warrior írta...

Legalabb lattam europai arcokat masfel orara ;)